Utveckling & förvaltning

Testning

En väldefinierad teststrategi och regelbunden testning utgör grundläggande förutsättningar för att säkerställa hög kvalitet i varje lösning.

Testning

Riskminimera genom effektiv testning

Att implementera en väletablerad teststrategi, fullt integrerad i systemutvecklingsprocessen, är en grundläggande och oumbärlig aspekt av mjukvaruutveckling. QA-testning spelar en avgörande roll i att upptäcka och korrigera potentiella fel och buggar i mjukvaran innan den når användarna. Genom att noga validera och verifiera varje aspekt av systemet garanterar testningen hög prestanda, förbättrad användarvänlighet och en stabil programvarumiljö. Nutidens rekommendation är att avsätta mer resurser för testning än för själva utvecklingen.

Vi strävar efter att skräddarsy testprocessen efter våra kunders behov. E-handelslösningar som Magento har redan omfattande standardfunktionalitet som är väl testad, vilket möjliggör en minskning av testomfattningen samtidigt som en acceptabel kvalitetsnivå bibehålls.

Anpassningen av teststrategin sker även i enlighet med kundens specifika krav och verksamhet. Vi analyserar vad som ger bäst värde för pengarna, med hänsyn till att olika verksamheter påverkas ekonomiskt på olika sätt av potentiella problem. Ju större påverkan ett problem kan ha, desto mer bör budgeten allokeras för att minimera risken och höja kvaliteten.

Kvalitetskontroll genom QA-testning blir därmed en strategisk investering för att säkerställa att mjukvarulösningar och system uppfyller högsta standard och pålitlighet.

Hur vi testar

Generellt sett kategoriserar vi våra tester inom fem huvudområden, för att säkerställa en omfattande och effektiv täckning.

  • Systemtest: Vid systemtest bedömer vi helheten av systemets funktionalitet för att verifiera att alla enskilda komponenter samverkar korrekt. Detta omfattar testning av grundläggande funktioner, gränssnitt och övergripande systemprestanda.
  • Integrationstest: Integrationstestning fokuserar på att validera och optimera integrationen mellan olika moduler eller komponenter inom systemet. Målet är att identifiera och korrigera eventuella konflikter eller inkonsekvenser i interaktionen mellan delarna.
  • Acceptanstest: Acceptanstest är inriktat på att säkerställa att systemet uppfyller de specificerade kraven och att det är klart för användning enligt användarens perspektiv. Det utförs för att validera att systemet möter de övergripande affärsmålen och kraven.
  • Smoketest: Smoketestning är en snabb och ytlig testning av de viktigaste funktionerna i systemet för att upptäcka uppenbara fel eller problem. Det är en grundläggande kontroll för att säkerställa att systemet är stabilt och kan hantera de mest grundläggande funktionerna.
  • Testautomatisering: Testautomatisering används för att effektivisera och upprepa tester som kan automatiseras. Genom att automatisera vissa testfall minskar vi manuellt arbete och kan upptäcka eventuella problem tidigt i utvecklingsprocessen.

Denna strukturerade mall för testning bidrar till att säkerställa en hög standard och pålitlighet i systemutvecklingen genom att täcka olika aspekter och nivåer av funktionalitet.

Anpassning

Vi erbjuder våra kunder flexibilitet att skräddarsy testprocessen utifrån deras behov och budget. Dessutom ger vi möjligheten att definiera hur arbetsansvaret fördelas mellan oss och kunden. Kunden har friheten att ta ett större ansvar för vissa områden om så önskas.

Inom webbutveckling och bland IT-byråer har generell kännedom om testning varit låg, medan den är hög inom de flesta större IT-företag. Vår expertis, baserad på erfarenhet från samarbete med några av Sveriges ledande företag inom telekom, bank och finans, detaljhandel samt större myndigheter, positionerar oss med en mycket hög nivå av kunskap inom testning. Denna kompetens möjliggör utveckling av lösningar som både uppfyller och överstiger väldigt höga kvalitetskrav.

Andra tjänster inom Utveckling & förvaltning

Kontakta oss!

Jag heter Daniel Myrbäck och är VD på New Amsterdam. Lämna ett meddelande så kommer jag eller någon av mina kollegor återkomma till dig så snart vi kan.

Daniel Myrbäck

CEO