Om oss

Specialister på E-handel & Experter på Magento

New Amsterdam en IT-byrå specialiserad på digital handel och ledande experter på Magento och Adobe commerce. Vi utvecklar innovativa och kostnadseffektiva lösningar för B2C och B2B och för att sömlöst integrera fysisk handel med E-handel och övriga kanaler.

Vi får företag att växa och utvecklas genom att digitalisera verksamheten, hitta nya affärsmodeller och samarbeten och att nå ut till nya marknader och målgrupper. Vi erbjuder tjänster inom alla områden inom digital handel såsom design, konverteringsoptimering och kundlojalitet och framförallt fokus på kundresan och upplevelsen. Vi stävar efter att ge maximal ROI – return of investment – genom att använda oss av tillgänglig teknik inom det ekosystem av partner vi arbetar med och erbjuda en stabil lösning som är kostnadseffektiv att förvalta genom hela livscykeln.

New Amsterdam utvecklar innovativa lösningar bortom den klassiska webbutiken, genom att leverera lösningar för B2B, kundlojalitetslösningar, abonnemangsbaserade affärsmodeller, bokningssystem och försäljning av digitala tjänster. Vi har lång erfarenhet att ta fram ”core-lösningar” för stora organisationer där samma lösning kan användas för flera länder eller varumärken med egna unika krav.

 


 

Bakgrund

New Amsterdam startade 2012 och arbetade med att leverera en ny E-handelslösning för Tele2, ett av de hittills största nordiska Magentoprojekten och ett av de mest komplexa. Sedan dess har vi arbetat med över 50 kunder inom många olika branscher, där många av våra kunder varit branschledande eller ambitionen att ta en ledande digital position.

New Amsterdam var initialt plattformsoberoende och har erfarenhet från ett stort antal E-handelsplattformar.
Då vi började arbeta med Magento för 10 år sedan upptäckte vi att plattformen gav helt andra möjligheter än andra plattformar och vi blev tidigt partner med Magento som idag är Adobe, där vi i övergången till Magento 2 var endast en av två skandinaviska partner som nådde upp till kraven. Vi är även experter på PIM och partner med Akeneo som är det ledande PIM-systemet inom Magentos ekosystem. Det gör att vi är endast en av 3 nordiska partner för båda systemet som gör att vi kan ta ett helhetsansvar för lösningen.

Vår strävan är att vara den ledande experten på Magento, då en djup kännedom om plattformen är grunden till väl genomförda projekt och förvaltningsbara lösningar. Alla i vårt team är högskoleutbildade inom IT och våra utvecklare är certifierade inom Magento och tillhör de absolut bästa i världen med flertalet utmärkelser. Vi har en lång samlad bakgrund med att ha arbetat med processer och utveckling och digitalisering inom många av Sveriges största företag och koncerner.

Alla på New Amsterdam är experter inom sitt område och tillsammans utgör vi ett väl sammansvetsad och optimerat team som erbjuder våra kunder en kompetens och ett heltäckande erbjudande för fysisk och digital handel ingen annan i Norden kan motsvara. Vi arbetar nära våra partners som tillsammans med E-handelsplattformen utgör ett ekosystem där vi hjälper att välja rätt och att integrera lösningarna och ta ansvar för helheten. Vår djupa tekniska bakgrund gör att vi har lång erfarenhet av att utveckla integrationer mot de flesta system, både snabbt och krångelfritt.

 

Vår historia

New Amsterdam är namnet på den holländska bosättning på Manhattan som sedan blev New York. Men vad har det att göra med en IT-byrå i Stockholm specialiserad på E-handel?

När New Amsterdam (företaget, inte staden) grundades så var E-handeln under uppbyggnad, precis som USA och New York var då. Många såg potentialen och i sann nybyggaranda så utvecklades många nya webbutiker där ambitionen var högre än kunskapen och där rätt verktyg saknades.

Då vi satt på kunskapen om hur man utvecklar en E-handelslösning med moderna verktyg som är helt överlägsna de gamla lösningarna och till den bråkdel av kostnaden, ville vi att alla skulle upptäcka en ny värld av e-handel, på samma sätt som tidigare upptäcksresanden upptäckte nya världar.

Namnet New Amsterdam kommer leva kvar länge, då det fortsatt finns mycket kvar att upptäcka. Alla våra kunder sitter idag på en lösning som är bättre och billigare än sina konkurrenter, men det är många som fortfarande väntar på att upptäcka oss.

 

Vårt löfte

 

Kontakta oss!

Mitt namn är Daniel och jag pratar gärna om hur vi kan hjälpa dig!

NewAmsterdam AB 2022 ©