Expertområden

B2B och återförsäljarportal

Magento är branschledande inom B2B. Vi hjälper dig utveckla och optimera din verksamhet, med målet att öka försäljningen och skapa nöjdare kunder till en lägre kostnad.

B2B och återförsäljarportal

Större krav

Medan e-handeln går framåt så sker en stor del av eh-andeln B2B inom omoderna portaler. Trots att B2B ofta innebär större affärer och volymer, tar många företag inte tillvara på potentialen. Att hantera B2B försäljning digitalt ställer ofta större krav på en e-handelslösning än vad som vanligtvis krävs för en klassisk webbutik anpassad för B2C. B2B är mycket mer än att bara visa produkter utan moms.

I vissa fall faller B2B funktion som återförsäljarportal, där kunderna är återkommande och redan har en stor kunskap om produkterna och lösningen. Traditionellt har fokus då inte lagts på interaktionsdesign utan på funktion och prestanda, att det ska gå snabbt att hitta och lägga till. Idag ser vi att många B2B butiker har samma användarvänliga gränssnitt som B2C då kunder ställer större krav.

Det brukar anses att traditionella B2C-platformar inte är anpassade för B2B, vilket är en sanning med modifikation. På många sätt är processen densamma och en B2C butik kan enkelt anpassas för att visa priser utan moms, fakturabetalningar och en företagsanpassad checkout. Utmaningen ligger ofta i direktintegrationer mellan kundens system och handeln som aldrig eller sällan förkommer i B2C eller i ramavtal då varje kund kan ha egna prislistor.

B2B är mycket mer än att bara visa produkter utan moms.

Företag har ofta inköpsorganisationer, vilket gör att ordern ska registreras på användaren som loggar in, men samtidigt ska kunna sammanställas på ett företagskonto vilket kräver grupper och nivåer av användare och utökade krav på statistik och sammanställning.

Effektiv B2B försäljning

New Amsterdam har lång erfarenhet av att arbete med B2B inom många områden och vår djupa kunskap gör att vi kan använda oss av befintlig funktionalitet utan att behöva integrera dyra och komplexa externa B2B-moduler eller system. Vi gör det möjligt för alla företag att kunna ha en effektiv B2B-föresäljning, men även för större företag att han en betydligt mer kostnadseffekt lösning som dessutom är integrerad med B2C-försäljningen.

Kontakta oss!

Jag heter Daniel Myrbäck och är VD på New Amsterdam. Lämna ett meddelande så kommer jag eller någon av mina kollegor återkomma till dig så snart vi kan.

Daniel Myrbäck

CEO