Expertområden

Digital Marknadsplats

Att sätta upp en marknadsplats kan verka krångligt - men inte för oss. Vi är experter på detta och erbjuder bl.a en sölös integration mellan Mirakl och Magento.

Digital Marknadsplats

Marknadsplatsens syften

Många associerar idag digital marknadsplats med Amazon och deras affärsmodell, men en digital marknadsplats kan tjäna många olika syften. Vi har färdiga lösningar baserade på standardsystem som gör att du snabbt och enkelt kan komma igång med din egen marknadsplats.

För många företag innebär en marknadsplatsstrategi att sälja sina produkter på marknadsplatser såsom Amazon eller Zalando. Vad alla även bör överväga är även om man själv ska agera marknadsplats. Steget är kortare än man kan tro.

Vad innebär en marknadsplats för mig?

Ett av en marknadsplats huvudsyften är att kunna erbjuda ett större urval av produkter till sina kunder och få möjlighet att inta en ny position inom sin bransch. Många företag som redan säljer produkter idag från olika varumärken och leverantörer agerar i praktiken som en marknadsplats. Många butiker kombinerar idag sina egna produkter med andra alternativ för att erbjuda kunden ett större sortiment.

För ett varumärke kan en marknadsplats innebär att ta en utökad roll och position inom sin bransch och bli den naturliga samlingspunkten.

Gallerior, köpcenter, flygplatser och varuhus är exempel på fysiska marknadsplatser, oavsett om de har en gemensam kassa eller fristående shop in shops. Dessa aktörer kan idag skapa en motsvarande digital marknadsplats där samma företag och varor kan erbjudas, men dessutom kompletteras med ännu större produktkataloger. Erbjudanden kan centralt definieras och de varumärken eller butiker som vill ingå i kampanjen kan själva välja att göra det, eller att stå utanför och sälja sina produkter till ordinarie pris.

Ett varumärke som exempelvis säljer hårvård kan välja att med en marknadsplats ta in fler varumärken som kompletterar det egna varumärket, men även konkurrenter för att erbjuda sina kunder billigare såväl som dyrare alternativ och ta kontroll över kundens upplevelse istället för att hänvisa kunden till andra platser.

Mirakl X Magento

Mirakl är idag världens ledande lösning för marknadsplatser och är premium partner med Adobe och Magento. Mirakl hanterar all administration, ordrar, produkter och affärsregler kring marknadsplatsen och gränssnitt för handlarna att administrera sina produkter inom marknadsplatsen. Magento är den för kunden synliga delen av marknadsplatsen som presenterar produkterna och hanterar all ehandelsfunktionalitet såsom checkout, personalisering, kampanjer och erbjudanden, mm.

New Amsterdam har en färdig lösning mellan Mirakl och Magento som vi både kan demonstrera och även sätta upp för dig samt göra de anpassningar som krävs för att du ska få en marknadsplats. Tillsammans med vår partner Paragaia som är experter på Mirakl och med sin egna produkt Market pilot kan vi hjälpa dig att ta in nya handlare och fylla marknadsplatsen med produkter.

Kontakta oss!

Jag heter Daniel Myrbäck och är VD på New Amsterdam. Lämna ett meddelande så kommer jag eller någon av mina kollegor återkomma till dig så snart vi kan.

Daniel Myrbäck

CEO