CMS – Content Management System

Att effektivt arbeta med innehåll

Vi på New Amsterdam har arbetat med CMS i över 20 års tid, varit delaktiga i Nordens största CMS-projekt såväl som ett stort antal mindre, och det är ett område vi kan nästan lika bra som ehandel.

För alla ehandlare är det viktigt att kunna arbeta med sin webbplats och webbutik på ett enkelt och flexibelt sätt och för att göra det krävs ett CMS. De flesta ehandelslösningar har idag ett inbyggt CMS som kan möta grundläggande behov. Vår erfarenhet är att små och medelstora företag sällan har så specifika behov att det inbyggda CMS:et inte räcker till och att det motiverar kostnaden att ha ett externt CMS. För många större företag däremot som har fler anställda som arbetar med innehåll, kan det krävas en separat lösning.

Vi kan hjälpa dig i beslutet att välja om ett externt CMS är motiverat och även hjälpa dig välja det CMS som bäst motsvarar dina krav. Vi har erfarenhet av de flesta populära CMS och kan hjälpa dig att arbeta i verktyget och hur du ska få ut det mesta utav det.

Att arbeta med innehåll har idag blivit svårare då kraven på design ökar, det ska anpassas för att kunna visas responsivt på många olika enheter och storlekar, vi ser ökad andel video och högupplösta bilder och innehåll produceras allt fortare. Dessutom ställs krav på att innehållet ska vara personaliserat. Många CMS kan idag inte hantera de här kraven.

Magento commerce kommer idag inbyggt med Page Builder som är ett CMS anpassat för en modern användning. I Adobes produktsvit ingår även Adobe Experience Manager, AEM, som är ett ledande CMS med AI-motor och kopplingar till PIM och DAM samt designverktyg. Utöver dessa finns det flera andra CMS att välja på.

Vi kan med vår erfarenhet hjälpa dig att hitta rätt CMS för dig, ge dig support i verktyget och se till att du kan skapa inspirerande material.

NewAmsterdam AB 2022 ©