Magento – den marknadsledande ehandelsplattformen

Vi anser oss vara en av de ledande experterna på Magento som lösning, genom att ha valt ut och samlat experter från hela världen och framgångsrikt levererat komplexa projekt till mycket hög kvalitet.

Magento har dominerat e-handeln i flera år och det är inte utan anledningar. Den har fördelar över alla andra plattformar. Den är gratis (om du väljer communityversionen vilket passar för de flesta), den är tekniskt stabil och den erbjuder ett fullt utbud av funktionalitet som kommer hålla dig sysselsatt i flera år framöver. Det är också den lösning som det har investerats mest pengar, och när det t.ex. kommer en betalningslösning kan du vara säker på att den omgående kommer utvecklas för Magento som plugin.
Genom att välja Magento så gör du detsamma som 100.000-tals andra butiker, och det finns troligtvis över 1 miljon utvecklare som har kunskap om plattformen. Magento har alla beståndsdelar som behövs för att låta din verksamhet utvecklas på ett kostnadseffektivt sätt.

Omsätter du eller planerar du för att omsätta mer än 10 mkr årligen?

Generellt kan man säga att Magento är den ledande lösningen för e-handlare med en årlig omsättning mellan 10 till 400 Mkr. För nystartade ehandlare finns det billiga och enkla alternativ såsom molntjänster med en låg månadsavgift men med stora begränsningar. För globala organisationer med stora anpassningsbehov kan Magento inte konkurrera med andra enterpriseplattformar, men den mycket låga totalkostnaden för Magento i förhållande till exempelvis SAP Hybris eller ATG gör att den trots det bör kunna vara ett alternativ även för de större segmenten.

Magento har otaliga fördelar och vid utveckling av en ny e-butik så finns det ingen annan plattform där det är möjligt att leverera en total e-commerce 3.0 inom samma tid och kostnad. Dock finns det nackdelar, som kan vara värda att känna till. Magento 1.0 börjar bli en gammal plattform och 2.0 har barnsjukdomar. Magento anses ha prestandaproblem men det finns gott om lösningar för detta. Magentos CMS imponerar inte och det kan vara värt att ha ett separat system såsom WordPress, vilket tvärtom mångas uppfattning inte blir en större totalkostnad. I ledande tester av plattformar har Magento fått kritik för en ”tråkig” standardmall vilket saknar relevants då det idag finns en uppsjö av responsiva teman som kan anpassas. Magento kräver även en egen installation och miljö, vilket idag med molnbaserad hosting inte innebär någon extra kostnad. New Amsterdam kan idag hosta en total lösning med testmiljöer från några hundra kronor i månaden.

Oavsett om du är en etablerat aktör inom e-handel eller om du är på väg att starta upp en ny butik, så behöver du en stabil e-handelsplattform att bygga upp verksamheten på. Fördelarna är otaliga, såsom att du får ett kortare och billigare implementationsprojekt, betydligt lägre kostnad för all framtida förvaltning, fler standardfunktioner ”out of the box” och en lösning som du kan växa med under kommande år.

Läs även vår artikel ”Styrkan med magento”.

Kontakta Oss

This content is also available in: Engelska