Migrera till Magento 2

Är du en av de tusentals Magento 1-användare idag som i år vill byta till Magento 2?

Magento 1 har inom segmentet medelstora bolag varit den ledande ehandelsplattformen i nästan 10 år med flera hundra tusen installationer världen över.

Magento 2 har många likheter utåt sett men är en lösning som i grunden är anpassad för omnikanal och B2B. Magento är inte längre en lösning endast för medelstora företag utan är en komplett lösning för hela den digitala verksamheten. För många företag innebär det att IT-arkitekturen kan betydligt förenklas då många stödsystem inte längre behövs med betydligt färre integrationer som följd. Då Magento 1 var en ehandelsplattform som kunde utökas för att stödja sådana processer är Magento 2 designad för att hantera det. Desto mer komplex verksamhet du har, desto större fördelar kommer du få av Magento 2 jämfört med Magento 1.

Vi utvecklar alla nya projekt i Magento 2 idag samtidigt som vi påbörjat migrering av nya och befintliga kunder från Magento 1 till Magento 2. Är Magento 1 korrekt uppsatt, utnyttjar standardfunktionaliteten som det har tänkt och baseras på välkända moduler är en migrering till Magento 2 relativt enkelt. Har du gjort stora anpassningar ligger utmaningarna i att utveckla samma anpassningar i Magento 2 för att inte tappa funktionalitet. I vissa fall kan dessa anpassningar bli överflödiga då det numer är standardfunktionalitet och kan konfigureras.

Många väljer också att i samband med migrering göra en ny design och ett omtag av webbutiken och varumärket. Baseras webbutiken på ett färdigt tema så finns ofta möjligheten att välja om desigförändringarna ska göras i efterhand eller direkt i samband med migreringen.

Många lösningar byggs på över åren och blir något av ett lapptäcke med olika nödlösningar. Efter en migrering till ny plattform har du en lösning som är komplett vilket gör att du kommande år får en lägre kostnad att lägga till ny funktionalitet och göra förändringar. En migrering kan ofta ge avkastning redan första året då det även ger en ökad försäljning.

Kontakta oss och berätta hur din Magento 1-lösning ser ut idag så kan vi göra en analys av lösningen och kostnaden för en migrering till Magento 2. Du kommer få en i grunden förbättrad lösning som ger dig ny funktionalitet du kan börja använda, samtidigt som du kommer fortsätta arbeta i ett adminverktyg du snabbt känner dig bekant med.

 

Kontakta oss!

Jag heter Daniel Myrbäck och är VD på New Amsterdam. Lämna ett meddelande så kommer jag eller någon av mina kollegor återkomma till dig så snart vi kan.

Daniel Myrbäck

CEO