Utforska Headless med Magento

Det finns en vanlig missuppfattning om att Magento inte är headless eller composible commerce – men det kunde inte vara längre från sanningen. Magento är i allra högsta grad kompatibelt med en headless-arkitektur och erbjuder flera lösningar för att bygga flexibla och skalbara e-handelsupplevelser. Med sin robusta infrastruktur och moderna teknologi, inklusive Magento PWA Studio, Hyvä och Adobe Edge, erbjuder Magento en rad alternativ för att möta dagens och morgondagens behov inom e-handel. Varje komponent i Magento är utbytbar och tillsammans med sitt omfattande ekosystem skapar du med Magento en oöverträffad lösning som anpassas efter dina förutsättningar, oavsett affärsmodell.

I denna artikel går vi igenom de huvudsakliga alternativen som Magento erbjuder: PWA Studio, Hyvä-teman och Adobes nya teknologi Edge. Vi tittar även närmare på vad headless innebär, och hur det kan hjälpa ditt företag att skapa en unik och flexibel kundupplevelse.

 

Vad är Headless Commerce?

Headless commerce handlar om att separera frontend (det kunden ser) från backend (där affärslogiken finns). Genom att använda en headless-arkitektur får du friheten att bygga skräddarsydda och innovativa kundupplevelser, samtidigt som du behåller kontrollen över din backend och affärslogik. Detta är perfekt för företag som vill ha flexibiliteten att utveckla på flera kanaler samtidigt, som mobila appar, webbplatser, smarta enheter och till och med framtida teknik som ännu inte är här.

Magento PWA Studio – En framtidssäkrad frontendlösning

Magento PWA Studio är en kraftfull plattform för att bygga headless Progressive Web Apps (PWA) med Magento. PWA Studio gör det möjligt att leverera en app-liknande upplevelse direkt i webbläsaren, med snabbare laddningstider, offline-funktioner och förbättrad användarupplevelse. En stor fördel med PWA-tekniken är att den även möjliggör utvecklingen av en mobilapplikation utan att behöva bygga en separat app – en enda kodbas kan användas både för webbplatsen och mobilappen, vilket sparar tid och resurser.

Hyvä – Enkelhet och prestanda

Hyvä är det senaste inom tematisk utveckling för Magento och erbjuder ett snabbare, enklare och modernare alternativ till traditionella Magento-teman. Hyvä bygger på moderna frontendramverk som Alpine.js och Tailwind CSS, vilket bidrar till ett minimalt och effektivt kodbaserat tema som prioriterar prestanda och snabb laddningstid. Genom att minska komplexiteten är Hyvä snabbare att utveckla och underhålla, vilket resulterar i en bättre användarupplevelse och lägre total ägandekostnad.

Adobe Edge – Framtidens composable commerce

Adobe Edge representerar nästa steg för e-handelsarkitekturer och kombinerar headless och composable principer för att erbjuda maximal flexibilitet. En unik egenskap med Edge är möjligheten att enkelt skapa och uppdatera innehåll genom välbekanta verktyg som Google Docs, där AI hanterar strukturen och kopplar informationen till din e-handelslösning. Detta gör att du snabbt kan anpassa dina kampanjer och ditt innehåll utan att behöva involvera utvecklare, vilket sänker kostnaderna och minskar time to market.

Har du alltid drömt om att snabbt kunna skissa dina visioner för din butik på en servett och sedan låta teknologin ta hand om resten? Framtidens e-handel är här, och med Magento blir denna dröm verklighet. För bra för att vara sant? Läs vidare och låt oss övertyga dig.

Headless vs inbyggt tema – Vad är rätt för ditt företag?

Headless commerce, med sin flexibilitet, är idealiskt för företag som vill bygga en unik och innovativ kundupplevelse på flera kanaler. Men denna flexibilitet kommer också med en viss komplexitet. Att bygga och underhålla en headless-arkitektur kräver fler resurser och kan därför innebära högre kostnader för utveckling och drift.

Inbyggda teman, som Hyvä, erbjuder en mer integrerad lösning med Magento, vilket kan ge en snabbare implementering och enklare underhåll. Detta är en bra lösning för företag som vill ha en mer standardiserad e-handelsplattform utan att kompromissa med prestanda. För vissa företag passar den ökade flexibiliteten med headless bättre, medan andra ser fördelarna i de lägre kostnaderna och den enklare hanteringen med ett inbyggt tema.

Magento och New Amsterdam – Snabbhet, kostnadseffektivitet och resultat

Magento erbjuder oöverträffad flexibilitet och snabb time to market – ett projekt kan lanseras på så lite som 2–3 månader, jämfört med upp till ett år med andra plattformar. Detta innebär att du snabbare kan nå marknaden och börja generera intäkter. Dessutom kan den totala kostnaden vara så låg som en fjärdedel av andra alternativ. Med New Amsterdam som din partner kan du säkerställa en optimal lösning, från strategi till implementering, som hjälper ditt företag att växa i en dynamisk digital värld.

Kontakta oss på New Amsterdam för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig att lyckas med din e-handelsresa med Magento.